Baby

Zwangerschapsdementie en niet meer zwanger…

‘Zwangerschapsdementie, een veelvoorkomende kwaal.’ Maar ik ben al 11 maanden niet meer zwanger…

‘Slipping, slipping, slipping… oh there he goes.’ Zo gaat het tegenwoordig met heel veel gedachtes, voornemens en namen. Mijn lange termijn geheugen vooral, maar ook de afdeling korte termijn lijkt op sommige dagen wel ‘out of office’. Zoiets als op vakantie de WiFi code opvragen en net als je denkt dat je online kunt, blijkt het toch niet te werken. Er komt iets in me op, en als ik het niet acuut voorrang verleen ongeacht wat ik op dat moment aan het doen ben, dan voel ik het gewoon weer wegglijden en yes, wederom een gemiste kans.

In het begin dacht ik dat het lag aan de zwangerschap, de hormonen etc. Daarna moet je lichaam natuurlijk ontzwangeren en hé, gun het even de tijd. Dus rustig nogmaals negen maanden afwachten in de hoop dat je wazige brein zich herstelt. Dat uit de catacomben van wat ooit je snel werkende brein was, je geheugen weer afgestoft kan worden. Zowel korte als lange termijn graag. Doet u maar een onsje meer.

Toevallig ging ik met negen maanden zwanger-af weer aan het werk. Negen maanden op, negen maanden af. Hebben ze vast niet voor niks verzonnen. Ik merkte dat mijn geheugen nog wel enige opfrissing nodig had maar deze extra training leek juist wel een goede stimulans want na een tijdje begon ik gezichten en namen weer aan elkaar te koppelen ipv alleen los van elkaar te onthouden. Memory is best een lastig spel hoor.

Maar ik merk dat af en toe, zonder waarschuwing, randomly ineens een week kan zijn dat ik belangrijke (en minder belangrijke) gebeurtenissen zomaar vergeet. Zwangerschapsdementie, het is zelfs een bestaand woord. Ik ben alleen al ruim 11 maanden niet meer zwanger. Zou het ooit nog goed komen? Hebben meer vrouwen hier last van, tijdens en na de zwangerschap?

Liefs Ymke

Ymke Hoekstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge