Kids, Personal

Wanneer start je met zakgeld?

Ineens was dit het onderwerp aan tafel; zakgeld. Jayden had van vriendjes gehoord dat ze elke week of elke maand zakgeld kregen en dit leek hem ook wel wat. Logisch natuurlijk! Het zette mij wel even aan het denken, vanaf welke leeftijd en welk bedrag geef je eigenlijk zakgeld? Ik weet ook niet meer vanaf welke leeftijd ik het zelf kreeg.

Ik heb even wat info opgezocht;

Kinderen kunnen de verschillende munten herkennen vanaf ongeveer 6 jaar. Dat is dus een goede leeftijd om te beginnen met zakgeld. Op deze leeftijd willen kinderen waarschijnlijk het zakgeld meteen uitgeven. Als ze ouder worden, krijgen ze meer interesse voor geld en een beter besef van tijd. Ze begrijpen dan dat als je later iets groters kunt kopen als je geld opzij legt. 

Bron

Wij beginnen dus vrij laat, haha. Jay is 9 en Jackie net 7. Eerder hebben wij de vraag niet gehad en was het ook niet echt nodig. Maar ik vind het zelf ook belangrijk dat ze snappen wat geld is en wat het inhoud. Dat je inderdaad soms moet sparen om iets groots of duurs te kopen en dat het ook niet allemaal altijd maar kan. Zelf vond ik het vroeger ook interessant en vond ik het ook heel leuk om te sparen en daarna iets moois te kopen. Je bent dan ook vaak veel blijer met iets en je ziet er meer de waarde van in.

Alleen over de hoeveelheid ben ik nog niet uit. Dat is natuurlijk ook verschillend per gezin, het ligt eraan wat je te besteden hebt. Maar zoals hier in de tabel staat is vanaf 9 jaar €1,20 tot €2 per week. Dat vind ik zelf vrij weinig, ik ben er echt nog over aan het denken en Jackie zij krijgt dan natuurlijk ook, ik ben dan ook benieuwd hoe ze er mee om zullen gaan en dan elke zaterdag (op die dag willen we het elke week geven) gelijk het uit willen geven aan bv Pokémon kaarten, wat nu een mega hit is,of aan snoep ofzo.

Ik ben ook echt benieuwd wat jullie geven? Of jullie het überhaupt al geven of juist een reden waarom (nog) niet? Laat het me weten in de comments! 

Liefs Kelly


2 thoughts on “Wanneer start je met zakgeld?

  1. Hier kwam mijn oudste er ook ineens mee. Ze is bijna 10. Ze heeft nu zo’n 2 jr zakgeld. We begonnen met 1,- en nu krijgt ze 2,-. Mijn jongste van 5 zag dat natuurlijk en die heeft sinds een jaar ook zakgeld 0,50 cent. Maar dat is meer omdat ze vooral interessant vindt ;)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge