Kids

Wildlands Adventure Zoo


Wil je weten hoe het is in Wildlands Adventure Zoo? En wat je allemaal kan doen en zien en voor welke leeftijden? Lees dan snel verder!

Gister zijn wij naar Wildlands geweest. Vroeg op, want voor ons is het 2 uur rijden en we waren erg benieuwd. We wisten er niet veel van, alleen van de reclame op tv en waren reuze benieuwd.

Als je aankomt is er genoeg plek om te parkeren (betaald) en daarna moet je nog wel een stuk lopen naar de entree, maar wij hadden prachtig weer dus dat maakte niet uit. Je komt binnen op een groot plein waar je eigenlijk gelijk kan kiezen wat je eerst gaat bekijken. Er zijn 3 thema’s; Nortica, Serenga en Jungola. Wij kozen voor Nortica en daar heb je een attractie, (die hebben we niet gedaan, dat is een reis door de Noordpool) een show met zeeleeuwen en je kan de ijsberen zien. Super leuk! Ook er is nog een pinguïn strand met heel veel kleine pinguïns die je heel goed kan zien!


Zeeleeuwen Show

 


Pinguin Strand

Daarna liepen we door naar Serenga, en daar zie je een mooie savanne met heel veel dieren. Je loopt dan langs huisjes met rieten daken, wat heel mooi is gemaakt en komt dan aan bij de leeuwenberg. We zagen een leeuw en meerdere leeuwinnen. Dan zie je een woestijn gedeelte met een oude ontspoorde trein, hier kan je ook doorheen lopen. De attractie die je daar kan doen is de Serenga Safari, het is een open busje waarmee je een rondje rijdt door de savanne. Er wordt een stukje verteld over de dieren en komt heel dicht langs giraffen, zebra’s, gnoe’s en kamelen. Dit ritje duurt helaas niet zo lang maar is wel heel mooi. Het is echt een prachtig stukje savanne.


Serenga


Savanne

 

Dan zie je de bavianenarena. Wat geweldig leuk! Kleine baviaantjes die rond rennen en spelen, heel druk zijn ze en ook veel grote bavianen zijn er. Ook zie je ze elkaar aaien en onderzoeken tussen elkaars harige vacht.

 


Jungola

Vanuit daar liepen we terug naar het begin punt om de Jungola in te gaan. Daar kom je binnen en het is er direct tropisch warm in de vlindertuin. Je ziet de mooiste vlinders met super mooie kleuren. Felblauwe vleugels en felgele vleugels, ze fladderen gewoon langs je. Ook kunnen ze op je gaan zitten. In de Jungola is ook een theater waar op bepaalde tijden een show is te zien. Wij liepen door en zagen de olifantenvallei. Daar moesten we even goed kijken want de olifanten hebben precies dezelfde kleur als de rotsen en zagen we ze bijna niet. Ook is er een leuke oversteekplaats over het water op een vlot waar je door middel van het trekken aan een touw aan de overkant komt. Daarna gingen we op zoek naar de boot. Dit is de Rimbula River. Een mooi boottochtje door de jungle. Je ziet apen boven je klimmen, en je ziet de olifanten heerlijk badderen en je komt een stukje onder een donkere grot door en je ziet een klein watervalletje. Ook kunnen de kinderen zelf nog klimmen in netten en  er is ook nog een klein speeltuintje. En natuurlijk een bamboedolhof mag niet ontbreken!


Bij de olifantenvallei


Er is ook nog een indoor speelpaleis maar daar zijn wij niet geweest, want we hadden prachtig weer. In elk thema gedeelte zijn eettentjes en eetkarretjes te vinden, van broodjes en hamburgers tot patat, lolly’s, warme wafels en ijs. En ook heerlijk als het warm is een verkoelende slush puppy. Je kan een thermoskannetje koffie nemen voor €7,50 en die de hele dag bijvullen of een beker limonade voor de hele dag voor €5. Dus honger of dorst zal je daar niet krijgen en zelf kan je natuurlijk ook wat lekkers meenemen.


Heerlijke slush puppy

Ook zagen we nog geschminkte kindjes en kan  je in de Serenga Ibiza Feathers in je haar laten doen en zijn er ook in elk thema souvenier winkels te vinden. Ook overal genoeg toiletten aanwezig die over het algemeen netjes en schoon zijn. Bij sommige attracties moeten kinderen een bepaalde lengte hebben, maar met een volwassene mogen ze overal in. Ook zijn er buggy en kinderwagen plekken waar je die even kan laten staan als je een attractie doet. Je past ook vrijwel overal met kinderwagen of rolstoel doorheen.

Dus ben je van plan een dagje weg te gaan dan is dit park een super leuk idee. Het is echt heel mooi gemaakt en leuk om te doen. Het is anders dan een “normale” dierentuin, waar je langs alle dieren loopt, hier ben je echt in het thema en dat is ook aangepast op alles. Super leuk dus! Voor ons was dit echt een geslaagd dagje uit! De kids vonden het geweldig!

 

Liefs Kelly

 

 

2 thoughts on “Wildlands Adventure Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge