Kids, Personal

Voordelen van weinig leeftijdsverschil tussen de kids

Je hoort vaak als je kinderen redelijk “snel” na elkaar krijgt, dezelfde opmerkingen. “Je zal het wel druk hebben”, of “je hebt zeker je handen vol?”. Maar het kan ook juist super handig of leuk zijn!

Wij hebben bewust voor weinig verschil gekozen, in hoever je hiervoor kan kiezen natuurlijk. Jay en Jackie schelen precies 2,5 jaar en eigenlijk hadden we er 2 jaar tussen willen hebben, maar ja we kunnen niet toveren hè 😉 Dus zo is het ook prima. Ik vond het heerlijk 2 van die kleintjes en er zitten zeker ook voordelen aan. Want vaak denkt iedereen alleen maar aan de “drukte” en dus negatief terwijl het ook zo handig is!

Jay was dus echt een peuter toen Jackie kwam en deed dus s’middags ook echt nog een middag dutje. Gelukkig viel dat vaak tegelijk met wanneer Jackie ook moest slapen dus had ik heerlijk zeker 1,5 tot 2 uur tijd voor mezelf, het huishouden of ik deed een dutje mee. Ook rond die tijd ging Jay naar de peuterspeelzaal 2 ochtenden en had ik tijd voor de baby. Of om even alleen met haar boodschappen te doen ipv met 2 kleine kids, want dat is meestal wel een hele happening! Het fijne aan de peuterspeelzaal is ook dat je tussen 08:30 en 09:00 uur mocht komen en niet precies op een tijd binnen moést zijn, want met baby’s kan het zomaar wat langer duren in de ochtend om ergens op tijd te zijn. En als je oudste al op de basisschool zit dan moet je echt om 08:30 uur binnen zijn. Ik vond dat echt fijn, aangezien het flesje geven net op een ander tijdstip plaats kon vinden dan ik in de planning had gewild.

Ook nu nog vind ik het erg fijn, want wij kunnen eigenlijk altijd naar dezelfde film in de bios, ookal zijn het een jongen en een meisje. Pretparken, Disney on Ice, theatervoorstellingen zoals toen Thomas de Trein etc kon ik altijd met hun beide naar toe. Ik zie namelijk om me heen, moeders met leeftijdsverschil van 4,5 of 6 jaar (bewust voor gekozen) vaak moeilijk doen met dit soort dingen en dan weer een oppas regelen. Tuurlijk doen wij ook wel ’s dingen apart met de kids, juist meisjes dingen of jongens dingen, want dat is ook wel ’s leuk voor ze. Maar dan zie ik echt hoe makkelijk wij het hebben. Hetzelfde heb je dan met vakanties. Qua bedden in hotels, of met zwemmen bv. Hier hebben ze uiteindelijk samen voor hun B diploma gezwommen, omdat de ene wat sneller ging dan de ander.

Toen ze klein waren zat ik inderdaad dubbel in de luiers, maar was dat ook gewend om altijd een tas met extra kleertjes, spenen en tuttels mee te nemen. Ik zat daar helemaal in. Anders ben je er lekker allemaal uit, kan je zo de auto in stappen zonder die extra dingen en begint het weer opnieuw. Nu ben ik in een keer overal redelijk snel na elkaar klaar mee, geen buggy’s meer mee of die extra knuffels. Wel heb ik nog heel lang snoetenpoeters mee gehad, gewoon omdat die zó handig zijn. Heb ze nu nog wel ‘s! 😂

En nu spelen ze heel vaak samen buiten, hebben ook dezelfde vriendjes in de straat, vinden ook dezelfde tv programma’s leuk, al wil Jackie natuurlijk af en toe ook prinsessendingen kijken, het blijft een meisje-meisje. En spelen we ook bordspelletjes samen. Ook het in bad doen was super makkelijk, hup alle twee tegelijk en zelfs nu gaan ze nog vaak samen douchen of in bad.

Dus hierbij eigenlijk een beetje mijn voordelen van het “snel” hebben van meerdere kids na elkaar. Je hoort namelijk vaak nadelen erover en dit vind ik dus de voordelen! Ik heb het echt nooit als zwaar ervaren, eigenlijk juist leuk! Zelf scheel ik ook precies 2 jaar met mijn broer en heb dat ook altijd leuk gevonden! Hoe zit het bij jullie,voor zover je ervoor kan kiezen hoe snel de 2e kwam of komt? Let me know!

Liefs Kelly

2 thoughts on “Voordelen van weinig leeftijdsverschil tussen de kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge