Personal

We gaan op vakantie en nemen mee…

 

Binnenkort gaan wij op vakantie en dan begint vaak al de voorpret en soms ook de stress. Ik ben eigenlijk al even bezig met wat kleine voorbereidingen, door af en toe wat spulletjes te kopen die we nodig hebben. Maar vaak blijven bepaalde dingen toch weer over die op het laatste moment geregeld of gekocht moeten worden. Daarom is én blijft zo’n vakantie checklist altijd handig.

De checklist

Niet dat ik álles meeneem wat op zo’n lijst staat, maar toch is het altijd slim om er even een blik op te werpen. Toch staat er dan wel ’s iets op waarvan ik denk; o ja dat is handig! Zo las ik laatst bij mama to the max over vacuümzakken voor in je koffer, super handig natuurlijk want daarmee zuig je alle lucht uit de zak en creëer je weer meer ruimte. Het oprollen van kleding deed ik inderdaad al wel, scheelt ook een hoop kreukels.

Nu neem ik zelf natuurlijk m’n eigen beautycase mee, met alle vrouwelijke producten waar we echt niet zonder kunnen (zo ongeveer m’n hele gezicht zit daarin 😂)Ook de standaard dingen staan vaak vermeld op die lijst; van zalf voor insectenbeten, zonnebrandcreme en aftersun, anticonceptie, medicatie, paracetamol, pleisters, extra lenzen of bril, opladers, en jaaa heel handig een klein flesje wasmiddel of vlekverwijderaar. Kids morsen natuurlijk wat vaker, maar je zal zelf maar op je favoriete jurkje een mega vlek maken… Wat ik vaak ook meeneem en sommige mensen verklaren me voor gek is; chloor. Tegenwoordig zijn er van die handige wegwerp doekjes, en ook al zitten we nu in een hotel, toch vind ik het fijn om even bepaalde dingen extra af te nemen/schoon te maken. Herkenbaar of ben ik echt vreemd? 😉

Kids

Ik zit nu natuurlijk niet meer in de hele kleine kinderen, maar bv snoetenpoeters blijven altijd handig, ook maak ik altijd een tasje waar de kids geen weet van hebben, dat als ze zich vervelen ik wat nieuws voor ze heb. Zoals vakantie-doe boekjes, een spelletje, of een leuk magazine. Heel lang hoeven we niet te reizen want we vliegen naar Ibiza, en dat is ongeveer 2,5 uur en ja ook de IPads gaan mee, maar dat ze af en toe ook wat anders te doen hebben is wel fijn. Extra spulletjes voor in het zwembad heb ik ook al gekocht van opduikstokjes tot zwembanden en duikbrillen.

Afvinken

Ook kan je tegenwoordig al online inchecken en je stoelen kiezen, dus dat vinken we ook af en extra reisbagage kan je aangeven en de reisdocumenten zijn al uitgeprint. We zijn goed op weg dus! De koffers begin ik meestal 1 à 2 dagen van te voren mee, dus daar kan ik nog even mee wachten.

Het huis doe ik ook altijd nog even aan kant maken, fruit en bloemen weggooien (sowieso alles in de koelkast even nakijken) en de bedden verschonen, zodat we heerlijk fris thuis komen.

Maar sowieso de voorpret is al zo leuk. De kids tellen echt de dagen af (ik ook ik ook!) en bij alles wat ze zien zeggen ze; oh dat is handig voor in het vliegtuig of voor op vakantie, daar geniet ik al van!

Nu ben ik ondertussen erg benieuwd naar jullie voorpret of “stress” en of jullie ook echt zo’n checklist gebruiken. En wie weet hebben jullie nog een super tip die gedeeld moet worden? Laat het me weten in de comments!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge