Beauty

Wat is nou een SPF en welke zonnebrand kies je?

 

img_5082

Heerlijk die zomer, en ook weer heerlijk bruin worden, want ja alles staat mooier als je een kleurtje hebt. Maar dat kleurtje is eigenlijk een beschermlaag van je huid, hoe en waarmee kan je zelf je huid extra beschermen tegen de zon? Lees snel verder!

Zonnebrand producten bevatten UV-filters, waardoor minder UV-straling de huid bereikt. Sommige zonnebrand producten bevatten UV-A(aging)straling en UV-B(burning)straling bescherming, maar kunnen geen volledige bescherming bieden.Zonnebrandproducten zijn dan ook een aanvullende bescherming, let zelf op tussen 12:00 en 15:00 en draag bv beschermende kleding.

SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit zit in alle zonnebrand producten en moet je zorgvuldig kiezen, dit is afhankelijk van je huidtype. Iemand met een bleke huid en blond haar zal sneller verbranden dan iemand met een getinte huid en donker haar. Per SPF kan je ongeveer 20 minuten veilig zonnen dus met een factor 12 kan je twaalf keer 20 minuten zonnen.

  • Huidtype 1 zeer lichte huid,  verbrandt snel, bruint nooit factor 30
  • Huidtype 2 lichte huid verbrandt vrij snel, bruint langzaam factor 15-20
  • Huidtype 3 vrij licht huidtype, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin factor 10-15
  • Huidtype 4 iets getint huidtype, verbrandt (vrijwel) nooit, bruint snel factor 5-10
  • Kinderen tot 16 jaar factor 30
  • Baby’s en kleine kinderen tot een jaar of 5 factor 50

Kleine kinderen hebben bijna geen melanine, waardoor er weinig pigment ontstaat om bescherming te bieden. Daarom is een hoge factor en goed insmeren erg belangrijk!

Regelmatig en royaal smeren is erg belangrijk, wees niet zuinig met de crème, smeer dik zodat de juiste bescherming kan worden bereikt die de creme belooft.

Mega fabel!

Het is echt een fabel dat een hoge factor het bruin worden vertraagd! Een crème met een hoge factor voorkomt roodheid en verbranding maar gaat het bruin worden absoluut niet tegen!

Aftersun ook heel belangrijk!

Een goede aftersun is ook heel belangrijk! Een aftersun verkoelt, hydrateert en kalmeert je huid. Het zorgt ervoor dat het bruiningsproces wordt gestopt en dat doet een bodylotion dus niet! Daarmee blijft het bruiningsproces door gaan. Na het douchen is het beste moment om aftersun aan te brengen. Het zorgt er ook voor dat je het mooie bruine kleurtje langer behoudt!

En nog een kleine tip; zonnebrand van een jaar geleden daar is de factor wat van terug gelopen! Dus de beloofde bescherming, die garantie heb je dan niet meer! Dus eigenlijk, zonnebrand van een jaar oud, gooi die weg en koop een nieuwe;)

Ik hoop dat jullie wat wijzer zijn geworden wat betreft SPF! Wat gebruiken jullie? Lekker smeren en genieten van de zon!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge