Kids, Personal

Waar doe je hét stiekem als je kinderen hebt?

Over hét gesproken… Je denkt nu natuurlijk aan dé daad, namelijk seks tussen papa en mama. Nee, ik heb het uiteraard niet over seks, daar mag je zelf een geschikte plek voor vinden. 😉 Ik heb het over eten. En dan met name tussendoortjes. Snoepen dus.

Echt, waar doe je dat in het bijzijn van een peuter? Ik heb het dan dus niet over een verantwoord stuk fruit of een rijstwafel. Samen delen is dan een leuk spelletje. Maar als mama sna(c)k je toch af en toe wel eens naar een stuk chocolade, een handvol chips of een stuk koek, niet waar? En je kan je nog zo stellig voornemen dat je kleintje nog làng niet toe is aan al die zoetigheid, vanaf dat ze een jaar zijn gaan die voornemens rap naar de filistijnen. Want alles wat jij hebt is interessant en – volgens je mini – ook van hem (of haar).

Ik heb laatst enorm gelachen om de YouTube video van Ashley uit Utah, Amerika, sinds twee jaar moeder van een vierling. Zij had zichzelf overdag kort opgesloten in de voorraadkast omdat ze de middag niet doorkwam zonder een dosis zoetigheid. Ik vond het hilarisch maar ook heel herkenbaar. Af en toe heb je gewoon een sugar rush nodig om je energie weer aan te vullen.

Hoe kom je die lekkere trek overdag nou te boven? Snel iets in je mond stoppen en dan zonder veel gekauw doorslikken is in elk geval niet bepaald efficiënt met het oog op verstikkingsgevaar. Iets mee smokkelen naar het toilet is alleen een optie als je niet voor een nr. 2 gaat. En eerlijk gezegd is privacy op het toilet ook meestal ver te zoeken met een peuter. Wachten tot de avond? Poeh, wat duurt zo’n middag dan lang. Nog maar een rijstwafel? Ik kom niet veel verder dan de voorraadkast, iemand anders nog een (hilarische) tip?!
Liefs Ymke

Ymke Hoekstra

3 thoughts on “Waar doe je hét stiekem als je kinderen hebt?

  1. Oh mijn God! 😀 Na mijn reactie op IG denkt iedereen nu vast dat ik een mega zieke geest heb. Wat een beetje ook zo is… soit… 😀
    Op dat gebied had ik altijd geluk: onze keuken en leefruimte is in een L-vorm. Ik kon dus netjes achter het hoekje snoepen. En als het hele huis was overgenomen door koters: in de, je raadt het al, voorraadruimte… 😀

    1. Hahaha nee joh! Je was niet de enige! Door alle reacties zou ik die vraag bijna echt gaan stellen
      Wij hebben idd ook de L-vorm dus ik kan het ook in de hoek van de keuken doen haha óf de voorraadkast, alleen nu nog zonder geluid…

  2. Haha! Welnee, de tekst was ook een (klein) beetje misleidend…! Maar dat neemt niet weg dat ik smakelijk, in positieve zin, heb gelachen om je reactie! En die voorraadkast blijft wel een hit… ik heb er alleen geen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge