Kids

Spitsuur ochtenden met kids

 img_3811-1
Spitsuur ochtenden met kids. Drama of doen we wel ff?

Elke moeder die kinderen op de basisschool of kinderopvang heeft,kent het rennen en vliegen elke ochtend weer. Vaak denken we elke ochtend als die fijne wekker weer gaat; vanavond ga ik echt vroeger naar bed. Want rustig wakker worden, uitgebreid douchen, haren wassen én föhnen, make-up aanbrengen en rustig ontbijten met een Instagram waardig kwarkje met wel 5 verschillende soorten fruit gaan we niet redden.

Het moment dat ik wakker word, gaat er vaak al van alles door me heen. Waar ik allemaal aan moet denken. Welke dag is het vandaag? Wat voor weer is het? Hebben ze een partijtje direct na school? En daarna hup direct uit bed. Meestal zijn ze al wakker, maar soms moet ik ze wakker maken. Dan gauw naar beneden en begin ik snel brood te smeren, eerst hun ontbijt en dan alles voor in de broodtrommels. Ik heb wel ’s moeders gehoord die tijd winnen met het maken van het brood s’avonds, maar even serieus willen we zelf zo’n koude verharde boterham met van die plastic kaaskorsten? Nee daarom, die 2 minuten red ik er ook nog wel bij. Daarna pak ik de gelukkig klaargelegde (ja, dat doe ik wel s’avonds en dan kijk ik ook naar het weerbericht) kleren en ondergoed. Dit scheelt echt een hoop tijd, anders krijg je kinderen die zich ermee gaan bemoeien wat ze aan willen en geloof me, dat kost echt tijd! Als er al een discussie over mogelijk is, gebeurt dat s’avonds 😉 Douchen doen we hier ook in de avond, want dan gaan ze lekker fris hun bedje in, dus in de ochtend is het ook snel wassen en tanden poetsen en de haartjes netjes doen. In die tussentijd heb ik vaak ook mezelf aangekleed, of heel snel gedoucht of de avond ervoor uitgebreid gedoucht en haren gewassen en dan nog even een snel makeupje, want zonder mascara gaan we echt de deur niet uit!

 

Al met al redden wij dit in 3 kwartier want dan moeten we echt weg. Eerlijk toegegeven m’n huis ziet er dan nog niet echt op en top uit. Ontbeten heb ik zelf dan ook nog niet. Maar gelukkig heb ik het voorrecht dat ik nooit vroeg begin met werken. Nadat ik de kids naar school heb gebracht, neem ik een kop koffie, ruim ik de vaatwasser uit, maak de bedden op en neem een klein ontbijtje. Dus voor mij voelt het, buiten het oh shit we moeten eruit, wel als “doen we wel ff” .
En hoe gaat het bij jullie? Drama of ook wel easy going? Ben benieuwd naar jullie ochtendspitsjes!

 

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge