Kids, Personal

Play Dates

Elke dag op school dezelfde vraag; mam, mag ik afspreken? Mag ….. bij me spelen? Ben ik de enige die daar niet altijd zin, tijd, of komt niet uit, nee vandaag niet reacties op geeft?

Echt elke dag is het raak. En ik weet dat het goed is om soms af te spreken. Voor het hele sociale gedoe, en het is ook wel ’s leuk. Maar niet altijd. En niet elke dag. Want “dan zijn mijn kinderen liever” of “dan maken ze in ieder geval geen ruzie met elkaar” gaat hier niet op. Dat zeggen namelijk veel moeders en hebben het daarom graag. Bij mij zijn ze eigenlijk zonder liever. Haha! Ze kunnen zich zelf heel goed vermaken en gaan ook niet ineens rare dingen vragen die ze dan ineens willen doen en normaal nooit. Juist als er andere kinderen bij zijn, gaan ze zich uitsloven, stoer doen, wordt er extra snoep gevraagd en gaan ze dus even uittesten hoever ze kunnen gaan. Ik weet het, dat hoort erbij, maar daarom heb ik dus niet altijd en zeker niet elke dag zin in een play date.

Heerlijk vind ik ’t als we zelf thuis zijn en ik inderdaad een moeder ben met een kopje thee en koekjes en dat ze dan of lekker zelf gaan spelen of we samen een spelletje doen. En soms ja, dan moet ik ook nog boodschappen doen of wil ik zelf dingen met ze doen, het bos, tuincentrum, lekker even naar de stad of juist chillen op de bank.

Soms s’ochtends voordat we naar school gaan, zeg ik ook “vandaag gaan we even niet afspreken” en dan wordt er geknikt maar bij het ophalen wordt het toch weer even geprobeerd. En dan natuurlijk ook met het kindje en de moeder erbij en dan mag ik weer het verlossende antwoord geven. De meeste vaders daarintegen hebben het maar makkelijk, die geven gewoon antwoorden als; nee, mama is er niet, doe dat maar als mama thuis is. Haha, hoe heerlijk!

Nee hoor af en toe vind ik het best gezellig, maar hou ook erg van het thuis zijn met de kids en dat we zelf onze gang kunnen gaan. En als ik om me heen kijk, voel ik me daar soms best eenzaam in… of herkennen meerdere mama’s zich hierin? Let me know!!

Liefs Kelly

2 thoughts on “Play Dates

  1. Heel herkenbaar! Ik heb er ook niet altijd zin in hoor. Mijn jongste van 5 wil het liefst altijd vriendinnetjes meenemen of tussen de middag. Ik ben ook nog eens fulltime thuis, dus het kan in principe altijd. Mijn oudste van 9 ook, maar die gaat toch haar eigen gang. Ik zeg ook altijd vantevoren; vandaag niet hoor..en ook niet bij vriendinnetjes, kom maar gewoon lekker gezellig thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge