Baby

Op pad voor een babykamer, de tips en tricks

Alweer bijna twee jaar geleden gingen wij een babykamer uitzoeken. Redelijk onvoorbereid, zonder de maten van de babykamer en met alleen een plaatje in ons hoofd gingen we op pad. Wilden we een compleet kamertje of zouden we overal wat vandaan halen?

 

In de enorme megastore waar we gingen kijken stonden allemaal kamertjes uitgestald. Degene die wij op internet hadden gezien, en daar nog heel wat leek, stond uiterst rechts. Daar begon onze route. We eindigden alleen niet veel later uiterst links. Het op één na duurste kamertje hadden we in ons hart gesloten. Oeps. Maar hij was prachtig. En wil je niet alles wat prachtig is voor je (nog) ongeboren kind?

Hier een paar tips om beslagen ten ijs te komen, niet voor verrassingen te komen staan en voorbereid op pad te gaan.

 

Begin op tijd! De levertijd van een kamertje is vaak rond de 10 weken. Ik ken ook uitschieters waarbij dat ene leuke kamertje een levertijd had van enkele maanden! Dan is je kindje wellicht al geboren… Vaak vind je ook niet meteen de juiste kamer qua smaak en/of budget en wil je je nog wat langer oriënteren. Begin dus op tijd met de zoektocht.

 

Besluit van te voren wat je zoekt. Met een enthousiaste verkoper in je oor is het vaak moeilijk om helder na te denken. Denk er dus ook aan om de maten van het kamertje thuis op te meten, dan weet je meteen of die handige kledingkast nog naast de commode past of niet.

 

De keuze tussen een wiegje en een ledikantje. Als we het toch over besluiten nemen hebben. Maak deze keuze thuis. Er is niks schattiger dan een uitgestald wiegje met een lieflijk dekentje erin. Maar een wieg gaat niet zo lang mee als een ledikant, ze groeien er veel sneller uit. Het past vaak wel beter naast jou bed, als je je kindje de eerste tijd naast je wil hebben. Besluit dus thuis al wat je handig vindt en wat binnen het budget past.

 

Liefs Ymke

Ymke Hoekstra

 

Fotocredits Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge