Baby, Kids

On the road met een baby of dreumes. Handige tips voor onderweg!


Het seizoen komt er weer aan: blote benen, gebruinde huid en zand tussen je tenen. Kortom, de zomer(vakantie) staat voor de deur.

En of je nou dagjes weggaat of alles uit de kast inpakt voor een (verre) vakantie, met een kleintje kun je nooit onvoorbereid op pad gaan. Laat staan dat je uren in de auto wil zitten om erachter te komen dat het je mini niks uitmaakt wat de eindbestemming is, als hij maar UIT zijn autostoeltje mag. Daarom een paar tips om reizen met een baby of dreumes véél aangenamer te maken.

 

Verdeel het meegenomen speelgoed over de tijd. Laat je kind vooral niet beginnen aan de reis omgeven door een halve speelgoedwinkel. Wat bij ons enorm hielp was beginnen met bekend speelgoed of een favoriet boekje. Als deze tegen het raam belandde kwam het volgende speelgoed uit de tas. Wat dan ineens mega interessant is. Als al het bekende speelgoed niet meer werkt, helpt het vaak als je een ‘nieuw’ boekje of speelgoed tevoorschijn tovert, wat je bijvoorbeeld al met de verjaardag van je mini aan de kant hebt gelegd.

 

Een hoes voor over de autostoel. Laten we hier vooral mee beginnen, vóór de reis begint. Want al ben je nog zo zeker van je standpunt dat in de nieuwe autostoel niet wordt gegeten (ja, dat wás ik!), als bovenstaande tip niet meer helpt en alle speelgoed op de grond of in papa’s nek ligt, doe je uiteraard met liefde een graai in de koelbox. Koekje, anyone?

 

Knijpfruit. Dit moet wel gemaakt zijn speciaal voor onderweg. Het is een kleine hoeveelheid fruit in een handige verpakking met een mondstukje. Dus of je nou op een schip, in de auto of in het vliegtuig zit, dit ideale etenswaar knoeit niet, plakt niet, is overal weg te gooien na afloop en past met gemak in elke (hand)tas. Wat wil een moeder nog meer?

 

Vergeet het eten niet te verdelen over de tijd, net als het speelgoed. Knijpfruit is een mooie kleine verpakking, een koekje kan gerust door midden en in twee keer gegeten en een pakje drinken kan gedeeld worden.

 

Hopelijk komt iedereen zonder kleerscheuren of een gehoorbeschadiging de zomer door, of je hem nu in de achtertuin door brengt of in Zuid-Frankrijk.

Liefs Ymke.

Ymke Hoekstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge