Beauty

Nagellak weetjes

Vandaag wil ik jullie wat weetjes over nagellak vertellen. Wat de meeste verschillende soorten zijn en welke volgorde.Vaak begin je met een base coat; dit is vaak een blanke of hele zacht roze lak. Deze lak zorgt ervoor dat je eigen nagel beschermt wordt, minder snel verkleurd (door de nagellak die er daarna overheen gaat), mooi egaal wordt en je kleur nagellak er beter aan kan hechten. Deze stap wordt vaak overgeslagen, maar dat is echt zonde want het is juist een belangrijke stap.

img_2529
Dan doe ik altijd 2 lagen van mijn gekleurde nagellak, maakt niet uit welk merk, ik heb alle verschillende, van duur tot goedkoop, maar met 2 lagen is de kleur veel intenser en mooier.

Als laatste komt de topcoat, ook weer een hele belangrijke stap. Deze heb je ook in veel verschillende soorten. Om te beginnen de “gewone” topcoat. Dit is meestal een doorzichtige lak die je over je gekleurde nagels heen lakt, dit doe je om ervoor te zorgen dat je langer plezier hebt van je manicure. Het zorgt ervoor dat je nagellak minder snel afbladdert, krast of mat wordt. Het beste moment om deze topcoat aan te brengen is wanneer de gekleurde lak bijna droog is. Dan “sealt” ie er nog mooi overheen. Je bent te laat als je echt wacht tot je gekleurde lak helemaal droog is.

Nu zijn er ook de vele gel topcoats, dit zijn ook topcoats maar dan met het “gel”effect zoals bij kunstnagels. Deze glanzen meer en zijn vaak net wat dikker van textuur zodat je nog langer plezier hebt van je mooie gelakte nagels. Dit kan je heel gemakkelijk ook weer verwijderen met een normale nagellakremover.

Zo dit waren de “normale” stappen wat betreft nagels lakken, als je dit doet heb je het minst last van verkleuringen en blijft je manicure het langst zitten. Maar er zijn nog wat producten die bv voor probleem nagels makkelijke oplossingen zijn.

Wat is bijvoorbeeld een ridge filler? Dit kan je ook als basislak gebruiken als je last hebt van die ribbels in je nagels, normaal als je dan nagellak op doet, krijg je geen mooi egaal effect. Een ridge filler vult dat op en zorgt ook voor minder verkleuringen van de nagels.

En wat is een nail hardener? Een nailhardener voorkomt broze nagels, maakt ze weer steviger en maakt ze weerbaarder voor invloeden van buitenaf. Vaak moet je deze lak als kuur gebruiken, of zo’n 4 weken achter elkaar. Ook kan het als een basislak gebruikt worden.

Nail drops? Dit droogt de nagels binnen enkele seconden, streeploos zonder krassen.

Ik hoop dat ik jullie wat wijzer heb gemaakt wat betreft alle lakjes en ben benieuwd naar jullie nagellak routines!I Laat het me weten in de comments, ook als er vragen zijn!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge