Personal

Music can make my day (or mood…)

Muziek, oh ik hou er zoveel van. Als ik me een beetje moe of down voel (want ja die dagen hebben we helaas allemaal wel ‘s) dan zet ik altijd de radio aan of ga zelf op Spotify m’n favo muziek draaien. Het geeft je dan ineens zoveel energie en optimisme, sommige liedjes bijvoorbeeld van Bruno Mars of Justin Timberlake daar word je gewoon vrolijk van. Als ik bijvoorbeeld ga schoonmaken in huis en niet vooruit ben te branden dan knal ik dat lekker hard aan, het enige nadeel is dat ik dan soms wel ’s wacht met stofzuigen omdat ik anders het liedje mis en even erop wil dansen, soms gaat ineens de tijd dan erg hard. Of als je in de auto zit en en zo’n heerlijk uptempo liedje hoort en je ineens ook veel sneller gaat rijden…

Maar ook van die liefdesliedjes zijn mooi, zoals van Ed Sheeran of Adele, alleen moet je die dan soms juist niet horen op bepaalde momenten dat kan je juist weer even in een andere mood komen. Geef mij maar de vrolijke dance nummers, ik kan dan ook gewoon niet níet bewegen. Jay en Jackie zijn er ook al helemaal mee opgegroeid. Vroeger zeiden ze al; mama jij kent ook echt alle liedjes, want ja mee zingen doen we natuurlijk ook. In de auto word er ook altijd “harder”geroepen en zo heerlijk als je dan die stemmetjes hoort met het kinder Engels. Daar geniet ik echt van.

Ook vaak in de avond zetten wij muziek aan met een lekker wijntje erbij en gaan dan alle liedjes af die we leuk vinden, van nu maar ook juist van vroeger. Wij zijn al bijna 16 jaar bij elkaar dus hebben ook heel veel liedjes van vroeger die dan zo leuk zijn om te horen, het brengt je dan soms ook echt weer even terug naar dat moment en kan je echt weer herinneringen ophalen. Of juist uit de jaren ’80/’90 met Wham of Michael Jackson, met Wake me up en Blame it on the boogie. En dan kijk je ineens op de klok en shittt het is al 01:30 uur! We moeten naar bed, want ja de kids staan weer vroeg voor je neus.

En dan komen nu de lente en  de zomer er weer aan. Heerlijk ik kan niet wachten op al die leuke vrolijke nummers met een zonnetje erbij. Vooral bijvoorbeeld Jubel van Klingande die geeft je zo het Ibiza zomergevoel met die mooie saxofoon klanken. Het brengt je echt in die zwierige zomermood. Het werkt zo aanstekelijk, dat vrolijke gevoel dus kom maar op met die zon en die nieuwe songs!

Herkenbaar? Krijgen jullie ook energie van muziek? Let me know!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge