Personal

Mr. of Mrs. Insta Perfect bestaat niet…

 

Op Instagram zie je de meest perfecte plaatjes. Op Pinterest trouwens ook. En dat geeft je (soms) het gevoel dat diegene die dat post een perfect leven heeft. Maar dat is volgens mij niet de werkelijke bedoeling.

De mooiste huiskamers, slaapkamers, walk-in-closets, perfecte bureaus en mooi gestylde kinderkamers zie je voorbij komen. En de afgetrainde lichamen, zonnigste vakantie kiekjes niet te vergeten. Dat kan je soms een jaloers of misleidend beeld geven. Ik lees dat steeds vaker om me heen. Dat er geen (of minder vaak) “echte” foto’s worden gedeeld. Bijvoorbeeld van huilende baby’s tot de meest rommelige kinderkamers, bergen strijk etc. Ik doe beide eigenlijk. Soms post ik wel de huishoudelijke dingen, en soms juist hoe netjes het op dat moment is. Ik ben best netjes, heb een hekel aan ongestreken kleren, dat moet echt netjes in de kast en ik kan ook niet tegen onopgemaakte bedden, maar ik zal echt in andere dingen minder perfect zijn als iemand anders. Dus soms post ik wel de nette slaapkamer, maar niet dat ik nog boodschappen moet doen wat ik echt minder leuk vind, of dat ik stapels karton naar de papierbak moet brengen.

Bron Pinterest 

Wat volgens mij het doel van Instagram is en zeker ook van Pinterest, is inspireren. Ik vind het heerlijk om door die mooie plaatjes te scrollen en ideeën op te doen voor alles. Ik word er echt vrolijk van en krijg dan ook weer zin om dingen te restylen. En ja, je post soms niet je rommelige huiskamer in de vakantie met kids, overal speelgoed, een vaatwasser die nog uitgeruimd moet worden of je badkamer die echt een poetsbeurt nodig heeft. Of dat je s’avonds uitgeput op de bank zit zonder make-up op en een knot op je hoofd. Dat is wel het echte leven, dat weet ik, maar niet altijd even inspirerend om te delen toch.

Dus zie het als een inspiratiebron, een mooi magazine, daar zie je ook altijd mooie plaatjes in en laat je inspireren en zeker, denk niet dat jou leven minder mooi of interessant is, want niemand is perfect in alles.

Ik wilde graag mijn kijk op social media geven, en anderen de boodschap geven dat je je niet minder moet voelen door mooie plaatjes. Hoe denk jij erover? Ben erg benieuwd want ik lees en hoor vaak verschillende dingen.

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge