Personal

Mijn onzekerheid… Eczeem

Dit wordt een nogal persoonlijk stukje blog. Het gaat over mijn onzekerheid en dat is eczeem op mijn handen. Ik vertel je over hoelang ik het heb, waarschijnlijk waardoor en wat ik allemaal heb geprobeerd om eraf te komen.


Al best wat jaren heb ik rode gevoelige plekjes op mijn vingers, deze zijn goed te verzorgen met een lekkere vette creme en dat gaat dan ook jaren goed. Niemand die het ook echt opvalt eigenlijk. Ook werk ik al jaren in de parfumerie branche en dat schijnt (bij mij dus) een link te leggen. Eens in de zoveel tijd wordt het wat erger en ontstaat er echt jeuk, er komt echt weer eczeem op de zijkanten van de vingers. Dan krijg ik vaak gewoon hormoonzalf van de dermatoloog, de ene wat sterker dan de ander, maar dit helpt. Tot het laatste half jaar. Ik krijg het niet meer weggesmeerd met hormoonzalf, ondertussen is mijn huid dan ook heel dun geworden en ontstaan er heel snel kloven. 7 van de 10 vingers zijn gewoon kapot. Ook slaap ik al met handschoentjes (van katoen) aan, zodat ik snachts niet kan krabben. Maar dit keer vindt ook de dermatoloog, dit gaat zo niet langer. Je doet namelijk alles, maar dan ook echt alles met je handen. Op een gegeven moment waste ik mijn eigen haar met handschoenen aan zodat m’n handen maar niet nat werden. Overigens ben ik allergisch voor formaldehyde, dit is een conserveringsmiddel en zit bijna in alle beauty/verzorgingsproducten. Fijn voor iemand die werkt in het beauty wereldje.
Dit keer kreeg ik een Prednison stootkuur van 10 dagen. Het eczeem smolt als sneeuw voor de zon! O, wat was ik blij! Binnen 3 dagen was het zo goed als weg! Ik kon weer m’n handen wassen en de kids meehelpen in bad doen of onder de douche (ja mijn man deed vaak hun haren wassen, of ik liet het ze zelf doen!). Het was geweldig hoe snel het weg ging, en vooral ik had geen pijn en jeuk meer, want o, ik heb gehuild hoor van de pijn. Echt vreselijk. Maar helaas na 3 weken kwam het weer terug en weer net zo erg als de laatste keer.
Mijn man kon niet geloven dat er anno 2016 niks anders was dan hormoonzalven en prednison om eraf te komen (lichttherapie zou weinig uithalen, was ook een optie). En toen na heel wat googlen kwamen we uit op Grahams. Dit is een lijn speciaal voor eczeem, psoriasis en een droge gevoelige huid. Van crèmes, tot olie, zepen, shampoos heel veel is er van. We zagen veel goede ervaringen en dachten dit moeten we uit proberen!

img_5415

Grahams is een man uit Australië, en zijn zoon zat ook zo erg onder het eczeem en hetzelfde verhaal als bij mij, niks hielp en alleen maar pijn en jeuk. Toen heeft hij zelf iets gemaakt, alleen maar van natuurlijke ingrediënten en het hielp! Aan familie en vrienden liet hij het zien en ook bij hun werden de klachten minder en nu exporteren ze dit geweldige product naar heel veel landen!Ik heb de eczeem creme, deze is €24,95 daaronder doe ik eerst de olie, deze mag ook in bad en kost €19,99 en ik heb het stuk zeep om m’n handen mee te wassen, deze kost €8,49. Oke, het is best prijzig vind ik ook, maar ik was echt wanhopig van de pijn en jeuk, dat ik dacht, baat het niet dan schaad het niet. En we zijn nu sinds zondag bezig en het is al veel minder! In ieder geval geen jeuk en pijn!!  Ook is het voor baby’s en kinderen geschikt en te koop bij o.a de Tuinen.
img_5418-1


 

De 1e foto is na 1 dag smeren en de 2e foto na 3 dagen. Het heeft er dus nog erger uitgezien maar dat doe ik jullie niet aan!Het heet trouwens dyshidrotisch eczeem wat ik heb en het begint met blaasjes. Als kind heb ik nooit eczeem gehad en heb het nu dus al wat jaren alleen was het altijd onder controle te houden, tot laatst die uitbarsting. Ik hoop dat dit zo blijft en Grahams echt blijft helpen dan is het voor mij echt een wondermiddel, want naast schaamte is het niet doen, ook niet met mijn werk. En het maakt je zelfs ook een beetje ziek van binnen, ga maar ’s na hoeveel je met je handen doet, hoevaak je je handen wast, werkelijk alles deed pijn bij mij. Maar dit zeg je niet elke dag tegen de mensen om je heen, want je wilt hun er niet mee belasten en ook geen zeur zijn. Maar er waren momenten dat ik brak en nu voel ik me weer zo goed! Dus een super goede review voor Grahams!! 🎉🎉

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge