Kids

Lieve Santaclara of -Claus, mag ik je een plezier doen?

 

Terwijl iedereen bezig is met de aanstormende herfst in al zijn pracht en praal, ben ik alweer een seizoen verder. Maar hé, de kerstman heeft zijn rendieren allang weer in training en de stoomboot is al door de APK en vertrokken hoor. Het duurt nog maar negen weken tot pakjesavond, en dus leek het mij wijs om vroeg te beginnen met oriënteren op leuk speelgoed. Ons meisje is nu ruim 1,5 en komt in een fase dat het speelgoed van haar eerste verjaardag een klein beetje saai wordt. Ik heb braaf af en toe dingen weggepakt en na een tijdje weer ‘als nieuw’ geïntroduceerd, maar het wordt zometeen tijd voor wat nieuwe uitdaging. Maar nu. Mijn (nog) lerende moederwezen bedacht zich verschrikt dat ze geen idee had wat leuk was om in huis te halen op deze leeftijd. Daarom ben ik gaan speuren en heb het meteen maar even opgeschreven voor jullie Santaclara’s. Ps. ken je deze term nog niet? Google deze hashtag alsjeblieft even.

Leuk speelgoed voor een kindje tussen 1,5 en 2 jaar.

Duplo, wie kent het niet van zijn of haar eigen jeugd? Duplo bezorgt al jarenlang generaties kindjes veel plezier. De prijzen variëren nogal, maar beginnen ongeveer bij 10,- euro voor een setje. Het basispakket bestaande uit een bouwplaat en een doos blokken brengt je voor 30,- euro al een heel eind op weg. Je kunt ook kiezen voor een wat grotere set, bijvoorbeeld de getallentrein van 17,- euro bestaande uit een locomotief en drie wagons met blokken erop. Deze heeft Julia vanaf haar eerste verjaardag al heel veel plezier bezorgd.

Playmobil is er zelfs al voor de allerkleinsten. Vanaf 1,5 jaar heb je bijvoorbeeld de meeneemboerderij met leuke dieren van 35,- euro. Hier zitten allerlei leuke dieren bij maar niet al te veel kleine onderdelen. Vele andere Playmobil sets bevatten deze wel en zijn dus beter geschikt voor kindjes die wat ouder zijn. Het is niet een heel goedkoop cadeautje maar Playmobil is dan ook wat meer gericht op oudere kindjes (4+).

Het gaat misschien iets meer richting de twee-jarigen, maar altijd leuk en never out of style blijft toch wel de speelgoedkeuken van Ikea. Voor 80,- euro word je de trotse bezitter van dit wit met houten keukentje. Even een kleine spoiler tussendoor, een bijna soortgelijk keukentje (in elk geval qua kleur) vind je op bol.com voor 20,- euro minder… Maar beide keukentjes zorgen gegarandeerd voor urenlang speelplezier. Ze willen toch immers alles na doen wat mama doet?

Vtech – spelend leren.

Wij beginnen langzaam aan steeds meer fan te worden van Vtech. Oké, het was het eerste speelgoed wat bij ons binnenkwam mét geluid, maar soms moet je als ouders concessies doen. Vtech speelgoed staat eigenlijk voor spelend leren. Dit merk is wel iets prijziger, maar ook hier variëren de prijzen enorm en je krijgt er écht wat voor terug.

De baby’s eerste afstandbediening van Vtech kost ongeveer 13,- euro en zorgt voor urenlang speelplezier. Nou heeft Julia deze afstandbediening al een tijdje in haar speelgoed assortiment, sinds kort begint ze hem te gebruiken als telefoon. Keihard een muziekje afspelend houdt ze hem ongestoord aan haar oor en roept vol verwachting ‘hallo?’ hallo!’. Ik stik op zo’n moment bijna in een binnenpretje en vind het ideaal, zo slaan we twee vliegen in één klap. Eerst een afstandsbediening, nu een telefoon.

Iets nieuws wat ik laatst op het spoor kwam is de lijn Zoef Zoef dieren van Vtech. Ik hoorde via via dat kindjes dit zó leuk vonden, en hoewel ik hier sterk aan twijfelde bleek het een onwrikbaar feit. Je hebt hierbij allereerst natuurlijk de dieren, bijvoorbeeld een in knalrood plastic uitgevoerde kat op wieltjes die zich met een schel stemmetje ‘Kalina Kat’ noemt. Ze is nu al onze grootste horrorervaring, maar Julia is verkocht. Zo’n 48 uur heeft ze ‘Kalina’ niet meer los gelaten. Liep ik daar langs de vijver met een felrood, tetterend speeltje in Julia’s hand geklemd. Waar zit de uitknop!? Nu kunnen ze ook af en toe gescheiden door het leven gelukkig. De dieren van Zoef Zoef kosten ongeveer 9,- euro per stuk. Nu bestaat er natuurlijk ook behuizing voor deze collectie. Het kippenhok, het dierenhotel en de boomhut zijn zomaar een greep uit het assortiment. De prijzen variëren vanaf 30,- euro ongeveer. Als ik zie hoe verknocht Julia aan haar ene diertje is, denk ik dat ik al weet wat we de kerstman gaan vragen. Oh, en oordopjes graag 😉

Liefs Ymke

Ymke Hoekstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge