Kids, Personal

Kinderbedtijd


Ik val maar gelijk met de deur in huis. Ik ben soms echt verbaasd hoe laat sommige kinderen naar bed gaan. Nu gewoon, doordeweeks op schooldagen. Het is namelijk geen vakantie meer. Dus ik dacht bijmezelf ben ik nou zo’n strenge moeder? Ja consequent ben ik wel en ik hou ook van de 3 R’en. Dus ging ik op onderzoek uit.

 

Hier zijn wat richtlijnen met leeftijd van het kind en de tijd.

Bron: slaapinfo.nl

Tuurlijk kan het iets verschillen, maar kinderen hebben gewoon slaap nodig om zich te kunnen ontwikkelen en groeien en voldoende energie voor de volgende dag te hebben.

Jayden is 9 en ik wil dat hij rond 20:00 uur in bed ligt, daarvoor douchen we altijd en daarna mag hij best nog even lezen maar wel dat het rustig is. Er zijn dus kinderen die nog gewoon aanbellen bij ons rond die tijd of hij naar buiten komt en toen ging ik echt twijfelen. Ik dacht huh? Ben ik echt te vroeg? En sommige mogen zelfs tot half 9 buiten spelen! Kijk in de zomervakantie ben ik ook makkelijk geweest, al zaten daar soms ook weer wat dagen tussen dat we een beetje normaal deden anders krijg je oververmoeide kinderen. Maar in het algemeen is het doordeweeks hier gewoon op tijd naar bed en in het weekend ben ik ook makkelijker. En daarbij wil je als ouders ook gewoon nog een avond hebben, lijkt me?

Hoe denken jullie er over? Vinden jullie het ook te vroeg of denken jullie juist hetzelfde? Ben erg benieuwd! Laat het me weten in de comments!

Liefs Kelly

1 thought on “Kinderbedtijd

  1. Helaas kan ik er niet echt over mee praten, alhoewel mijn kinderen (bijna 4 en 2) er nu uiterlijk halfacht in liggen. En zodra de oudste naar de basisschool gaat, zal dit op de dagen dat het lukt, ivm laat thuis van werk, ook eerder zijn, want tussen de middag slapen is er dan niet meer bij natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge