Personal

Iets met vakantie, me-time en vooral niks doen…

Ja het is vakantie, en dan hoor je op sommige dagen, helemaal niets te doen. Ja, vooral waar jezelf zin in hebt. Ook met kinderen. Je hoeft niet altijd elke dag in de vakantie naar een pretpark, zwembad, speeltuin, op visite of bioscoop. Al vind ik dat zelf allemaal heel leuk om te doen.


Want een dagje thuis is ook heerlijk. Kids spelen lekker weer ’s met hun speelgoed, of gewoon zo als vroeger lekker buiten spelen. En dat lukt bij ons ook makkelijk. De kids vermaken zich echt wel. Ze vinden het zelfs heerlijk als ze horen dat we een dagje thuis blijven. Maar dan kan ik dus ook dingen voor mezelf doen. Die ik echt wil doen. Dingen die ik altijd wil doen als ik het druk heb. Maar nooit aan toe kom, dan denk ik; dat ga ik echt doen in de vakantie als ik tijd heb.

Maar heel eerlijk het lukt me eigenlijk niet. Mijn me-time is vaak kort. Zoals even in bad gaan, of even met een wijntje een magazine lezen, even (lees; snel) nagels lakken. Of even een vlog kijken. En na die momenten denk ik altijd, als ik stil zit, lekker in de tuin in het zonnetje, waar je eigenlijk van moet genieten, nu kan ik ook even snel de was verwisselen. Of toch die paar dingen snel wegstrijken, heel snel Jackie d’r kamer even ordenen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er kan altijd wel wat. En dan denk ik, zonde van de tijd als ik hier stil zit.

Ik denk dat de meeste moeders (of sowieso vrouwen) dat wel hebben. Al zou ik willen dat ik iets meer rust in me had en ook echt al is het maar een halve dag, al die dingen kon laten. Maar ik krijg een soort schuldgevoel ofzo naar mezelf als ik niks doe, zo’n gedachte dat ik lui ben 😉

Ik ga het gewoon proberen. We hebben nog een even vakantie dus ik heb nog tijd. En weet je, ik ga er gewoon nu mee beginnen!

Wie herkent zich hierin en is dat echt een typisch “vrouwen kwaaltje”? Of zijn er ook vrouwen die juist héél goed kunnen chillen? En lekker alles de boel de boel kunnen laten? Ik ben er heel benieuwd naar! Laat het me weten in de comments!

Liefs Kelly

5 thoughts on “Iets met vakantie, me-time en vooral niks doen…

  1. Dat chillen gaat me steeds beter af! Sowieso probeer ik altijd iets voor mezelf te doen als ze op bed liggen ’s middags. Het huishouden laat ik dan echt uit mijn handen vallen en ik ga zitten en ben bezig met social media, mijn blog, haken of swappen. Gewoon omdat ik zelf ook die rust nodig heb en ik volledig inkak als de kindjes op bed liggen. Ooit als ze gaan doorslapen en ‘smiddags niet meer slapen, dan wordt dat vast anders 😉

    1. Oh wat goed Marieke! Ik deed dat ook wel meer toen ze s’middags nog sliepen, al hoe wel, nu ik terug denk deed ik dan ook juist dingen in huis, zodat ik ongestoord even alles snel kon doen :s haha, heb nou eenmaal meer rust in m’n hoofd als alles netjes is! Maar misschien moet ik gewoon een voorbeeld nemen aan jou, gewoon alles ff laten zoals t is! Thanks voor je comment! 😉 xxx

  2. Hi Kelly,

    Als het een mooie dag is laat echt wel de boel de boel. Lekker met kids ergens op het terras of als zij ergens spelen genieten van eigen tuin en lekker een magazine lezen!

    Liefs Mathilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge