Kids

Hulpmoeder

Er wordt vaak een beroep gedaan op moeders om een handje te komen helpen op school of op de sportclub. Denk je even je vrije dag te hebben of een rustige zaterdag ochtend, nee hoor vergeet ’t maar. Ik doe niet aan alles mee, maar kijk vaak net wat uitkomt of wat ik zelf leuk of belangrijk vind. Meerijden naar musea of voorleesmoeder zijn meestal wel mijn dingen. Ook schoolreisje ga ik altijd mee. Het ene jaar met Jay, het andere jaar met Jackie. Dit jaar was het Linnaeushof en dat was echt super goed gegaan. Heerlijk groepje meiden had ik en ik zag om me heen dat ik ook wel geluk had met hoe goed ze luisterden. Lucky me! 

img_1862

Vandaag heb ik meegeholpen als hulpmoeder bij de balletschool van Jackie. Ze hadden een optreden in een echt theater. Super leuk natuurlijk en daarbij kunnen ze altijd wel wat helpende handjes gebruiken. Dit keer was ik er om de meisjes (leeftijd 4-6 jaar) te helpen met omkleden, naar het toilet gaan en alle haren te vlechten zoals Elsa van Frozen. O, ja en een licht makeupje te geven. Ik dacht dat doen we wel even.

img_1861
Gelukkig was er nog een hulpmoeder bij mijn groepje aangewezen en haar had ik dan ook hard nodig! In een korte tijd waarin we ook nog onderbroken werden voor de generale repetitie moest ik al die haartjes netjes ingevlochten hebben en werkelijk geen een kind zat goed stil zoals ik dat van Jackie wel gewend ben. Ik zet haar namelijk altijd voor de tv als ik ga invlechten 😀 Ook hadden ze allemaal een flesje water mee, waarvan er welgeteld 4 om gingen. “Help! M’n legging is nat, oh ook m’n onderbroek…” Weer omkleden dus. Je kent ’t wel, als er net een paar geplast hadden en je komt terug moet het volgende groepje weer. In de tussentijd dat zij klaar waren met optreden moesten we wachten tot het eind om dan weer met z’n allen op het podium af te sluiten. Die 40 minuten duurden echt lang! Ze hadden kleurboeken mee, gewone boeken maar echt vermaken was er niet bij, en dan nog alle spullen van iedereen een beetje bij elkaar houden, nou geloof me kleuters zijn heel laconiek, leggen overal wat neer en als je gaat vragen aan het einde, is dit van jou? Of dit hemdje? Ze schudden gewoon hun hoofd, geen duidelijk antwoord was erbij. Ook het oefenen van de 2 rijen, in welke volgorde ze moesten staan moesten we doornemen,dat had ook nog wel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk was iedereen tevreden en is het gelukt.

En wat een emotioneel moment als moeder heb je dan weer hè. Ik keek vanachter de coulissen mee met een brok in m’n keel. Zo trots dat je kleine meisje dan zo staat te stralen en ziet genieten! Heerlijk! Daar heb je alle hulp dan natuurlijk ook weer voor over! Maarre, echt petje af voor alle juffen en meesters want dat is wel een vak apart en een hoop engelen geduld moet je hebben!

Wie is er ook wel ’s hulpmoeder? Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge