Hotspots

Hotspot; Lot en de Walvis

Afgelopen weekend heb ik een leuke hotspot ontdekt. Hou je van de Ibiza stijl, een interieur gemixt met vintage en design? Lees dan vooral verder!

Lot en de Walvis vind je aan de haven van Leiden. Een heerlijke plek waar als de zon schijnt, je uren kan zitten op het fijne terras. En anders in het origineel ingerichte restaurant binnen. Lot (de eigenaresse) is met haar busje genaamd de Walvis heel de wereld over gereisd en ze heeft daar alle mooie souvenirs, ideeën en gerechten van meegenomen. Van Zuid-Afrika tot Ibiza, Zuid-Frankrijk en de pittoreske dorpjes van Italië. Maar in Leiden is ze thuis en heeft ze een heerlijke plek gecreëerd waar je kan werken, lunchen, borrelen en dineren.

Je kan er de hele dag ontbijten (09:00-17:00 uur) want je ontbijt is zó belangrijk, dus hoe laat je ook wakker wordt, bij Lot kan je altijd je dag goed beginnen. Wat er ook super leuk is, is het Recovery Breakfast op zondag. Dit is van 09:00 tot 12:00 uur. Onbeperkt ontbijten! Je kan kiezen uit 3 dingen die in de keuken worden gemaakt voor je;
*pancakes
*gebakken eitje
*gepocheerd ei

En je kan de rest gewoon zelf pakken; zoals croissantjes, chocolade broodjes, gewoon brood, fruit, verse jus, kaas, brie, salade van alles wat. Ook koffie en thee is inbegrepen, zelfs Latte Machiatto of cappuccino en muntthee. Water krijg je van Lot. (fruit water zoals limoen, citroen, elke dag hebben ze verschillende soorten)En je kan zelfs een tweede keer een keuze maken voor een uit de keukengerechtje. En dit voor maar €15 p.p. Ik had echt tot aan het avond eten genoeg gegeten!

Verder hebben ze ook taarten, salades en sandwiches, lekkere tussendoor hapjes, en kan je er dineren met bv heerlijke soepen, huisgemaakte hamburgers, en verrukkelijke desserts. Dit is nog maar een kleine opsomming, ze hebben zoveel! Je moet echt even de menu kaart bekijken, het is moeilijk om te kiezen!

Credits Lot en de Walvis

Het leuke aan deze hotspot is, is dat er ook echt aan de kids is gedacht. Er zijn voldoende kinderstoelen aanwezig, ze kunnen er kleuren, rondlopen en rustig spelen in de huiskamer en hebben een leuke en lekkere kinder menukaart. Ook beginnend met een ontbijt, alles wat daartussen zit en natuurlijk toetjes. Ook niet onbelangrijk, ze hebben ook glutenvrij brood.

Je kan er ook feestjes geven of met een groep gaan ontbijten, er is veel mogelijk. Op mooie zonnige dagen word ook vaak een barbecue buiten gezet en kan er heerlijk tot laat buiten gegeten worden. Of er speelt een leuke band op het sfeervolle terras. Om een beetje een idee te krijgen van het sfeertje bij Lot en de Walvis zijn hier wat foto’s.

Credits Lot en de Walvis

Credits Lot en de Walvis

Mocht je meer willen weten, qua prijzen en reserveren check dan even Lot en de Walvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge