Kids, Personal

Een jonge mama

Nog steeds krijg ik verbaasde blikken van mensen als ze horen dat ik twee kinderen heb, en vooral als zo horen hoe oud ik ben. Vroeger leek ik altijd ouder (super handig toen ik opstap ging ;)) en nu lijk ik blijkbaar jonger.

Ze schatten me dan ongeveer 23/24 jaar. Niet heel erg natuurlijk, maar wel als je dan zegt dat je een zoon van 9 hebt en een dochter van 7. Dan gaan ze toch even snel rekenen. Volgende maand word ik 32. Dus het valt mee als je terug rekent, maar inderdaad ik was of ben een jonge moeder.

Geen tienermoeder, (gelukkig, zonder iemand te kwetsen) maar wel bewust gekozen om jong kinderen te krijgen. (Ik heb ook wel eens de vraag gekregen, toentertijd of het gepland was…) Het moment dat wij ervoor gingen was ik 21 en waren we al 5 jaar samen en woonden we 2 jaar samen. We hadden een koop appartement, auto voor de deur, allebei een goede baan en waarom zou je dan wachten?

Het was dan ook gelijk de 1e maand raak en was ik op m’n 22e moeder. En 24 bij de tweede. Ik had qua ambities met m’n werk al best bereikt wat ik wilde op dat moment (o.a gewerkt in de kliniek van Connie Breukhoven, en voor Dior gewerkt) en ik vind als voordeel, wat ik nu ook ervaar is dat als je jong moeder bent, en je kinderen steeds weer wat ouder worden dan ben je zelf ook nog steeds jong. Ik ben nu dus bijna 32 en kan dus weer als ik zou willen, meer werken en weer verder groeien, terwijl als je dat bijvoorbeeld 10 jaar later zou hebben je er toch weer anders voorstaat in de arbeidsmarkt.

De 1e keer dat Jay z’n kleine zusje zag…

Zo lief hoe hij altijd naar z’n zusje keek!

Ook vragen mensen zich dan vaak af of ik er geen spijt van heb en niet liever later kinderen had gewild, met betrekking tot reizen en uitgaan etc. Uitgaan heb ik lang genoeg gedaan en kan trouwens nog steeds, tuurlijk in mindere mate en nu hou ikzelf ook liever van gezellig uit eten en een drankje doen dan echt op stap tot in de vroege uurtjes. En ja we zijn dan ook voordat we kids kregen samen een paar keer op vakantie geweest en dat kan nog steeds met kids! Het is maar hoe je er zelf instaat en ermee omgaat. Nu word het alleen maar weer makkelijker om met ze op vakantie te gaan, de tijd van spenen, doekjes, luiers en geen zwemdiploma’s zijn wij alweer voorbij.

Tuurlijk is het maar of het je gegeven is, of je op de juiste tijd de juiste partner hebt, en waar je jezelf op een bepaalde leeftijd ziet. Maar ik ben blij dat wij het zo hebben gedaan en heb er geen moment spijt van gehad.

En nu; ons gezinnetje ❤

Wie van jullie is ook “bewust” jong moeder geworden? En word je ook wel ’s gevraagd hoé jong je dan wel was toen je zwanger was? Ik ben dan ook de jongste moeder van de kinderen bij Jay uit de klas, maar ik zie het alleen maar als een voordeel!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge