Personal

Dingen die mij veranderde sinds ik moeder ben

Toch verander je als je moeder bent, tenminste dat heb ik wel bij sommige dingen.

Vroeger was ik makkelijker en deed ik gewoon (bijna) alles zonder teveel na te denken. Toen ging ik eigenlijk in alle attracties, om maar een voorbeeld te noemen, hoe hoog, hoe snel, het maakte mij allemaal niet uit. Ook ging ik overal s’avonds of s’nachts gewoon naar toe. Ik ben sowieso niet zo bang aangelegd dus dan denk je er ook veel minder snel overna.

En nu doe ik dat juist wel. Ik merkte het eigenlijk al heel snel toen ik nog maar kort moeder was. Toen waren we in een attractie park en ging ik in de “gewone simpele” dingen. Ik dacht ineens, stel dat er wat gebeurt, dat ik eruit schiet en dood ga, dan heeft Jay geen mama meer. Ook heb ik dat heel erg op de kermis gekregen, dat is allemaal zo snel opgebouwd, vaak binnen een dag en dan denk ik ook; daar ga ik echt niet in. Terwijl ik daar vroeger geen moment bij nadacht en ging ik ook gewoon in zo’n kattepult schietbal. Zou ik nu nooít meer doen. Wat een mietje hè, haha.

En ook als ik nu s’avonds laat alleen ergens ben en het is echt donker en ik moet een stuk lopen naar de auto dan wil ik eigenlijk zo snel mogelijk veilig in m’n auto zitten met de deuren op slot en vroeger fietste ik middenin de nacht na ’t uitgaan alleen naar huis op de donkerste weggetjes. Het is ook erger geworden met de jaren dit gevoel, misschien ook omdat je steeds meer nare enge dingen hoort.

Thuis heb ik er ook totaal geen last van hoor, van bang zijn ofzo, maar het is denk ik m’n grootste angst dat m’n kids zonder mama opgroeien. Ik denk dus wel echt na voordat ik bepaalde dingen doe. Hetzelfde met snel rijden in de auto. Ik rijd zelf vaak best te snel (shame on me) maar echt keihard rijden zeker met z’n tweeën, dan zeg ik ook; “Zachter! Straks gebeurt er wat met ons allebei!” Vliegen zonder de kids weet ik ook niet of ik dat snel zou doen, als we weg gaan zonder kids dan is dat toch wel gewoon in Nederland.

Herkennen jullie dit gevoel of denk je, wat overdrijf je nu? Ben benieuwd wie dit ook hebben of misschien juist een reden waarom totaal niet! Laat het me weten in de comments!

Liefs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge