Baby

De 5 musthaves voor in de luiertas

 img_5111-3

Of je wil of niet, als een lief, klein baby’tje zijn of haar intrede doet in je leven gaan er dingen veranderen. Bepaalde prioriteiten verschuiven. Nou weet ik alles van een vrouw haar recht op een fabulous handtas. Maar als je dacht dat de inhoud van die handtas heilig was, think again. Als er een mini-me bij is gekomen, is er ineens een heel scala aan producten die je bij je MOET hebben als je de deur uit gaat. En daar is natuurlijk een tas voor nodig, het liefst zo groot dat de inhoud van de eerder genoemde handtas er ook nog bij in past. Maar wat moet je nou altijd bij je hebben als je op stap gaat met een baby, naast de gebruikelijk fles en luiers? Hieronder de 5 absolute musthaves voor in de luiertas.

#1. Bepanthen baby zalf. De ultieme billenzalf bij uitstek, want van deze zalf is bewezen dat hij het huidje van je wolkje geneest i.p.v. alleen vettig houdt. Ben je al wat verder in het ouderschap en beginnen de tandjes door te komen? Say hello to rode billetjes, neem daarvoor nog extra sudocrem mee. Die sluit het huidje goed af tegen de bijtende urine.

#2. Extra set kleertjes. Let op, de complete set. Niet denken dat alleen het rompertje of broekje vies wordt in geval van nood. Je hebt ook een extra truitje nodig en vergeet vooral de sokjes niet. Trust me, hier spreekt de ervaringsdeskundige. Prent deze echt in je hoofd; gij zult altijd extra kleren mee nemen als je het huis verlaat met een baby.

#3. Geparfumeerde luierzakjes. Niemand wil met een luier die lijkt op een chemische aanslag op zoek naar een prullenbak. Niet in het openbaar en zeker niet op een verjaardag. Hup, in zo’n naar vanille geurend zakje mikken en hij kan veilig mee in de tas om thuis ongezien weggegooid te worden.

#4. Een extra dekentje of hydrofiel luier. Multifunctioneel dat die dingen zijn. Verschonen? Dekentje eronder. Beetje frisjes? Dekentje erover. Te veel zon? Dekentje biedt schaduw. Ideaal.

#5. Als je geen (volledige) borstvoeding (meer) geeft, en je gaat op weg met flesvoeding, neem dan àltijd een extra voeding mee. Niet alleen omdat het uitje wellicht langer duurde dan je verwachtte, maar vooral omdat die multifunctionele en oh-zo handige voedingstorentjes ook wel eens uit je handen kunnen donderen. Vooral als je al in de tweede versnelling zit vanwege achtergrond gekrijs. Resultaat, een vloer vol melkpoeder en een ontroostbare baby. Hoe ver was het ook alweer naar huis?

Succes dames (en heren) die momenteel in de voorbereiding zitten op een mini-me. Voor de andere ervaringsdeskundigen, herkenbaar? Of nog aanvullende tips? Ik ben heel benieuwd.” 

Liefs Ymke

                                        Ymke Hoekstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge