Personal

A working mom

 

img_5610
Tegenwoordig zie je bijna niet anders meer. Bijna elke moeder werkt, parttime of fulltime. Ikzelf werk parttime en had altijd gedacht voordat ik kinderen had, dat ik dat niet leuk zou vinden, naar toch als werkende moeder ben je een leukere moeder. Je komt onder de mensen, voelt je nuttig, hebt een socialer leven én het is super leuk om weer thuis te komen! Zo heerlijk om die blije gezichtjes weer te zien en dat ze je gemist hebben! Ik heb dan ook super leuk werk en ik werk geen hele lange dagen, dus dat is misschien ook anders dan dat je vol aan de bak moet. Bij mij is het een soort van uitje en ben even geen mama, maar gewoon Kelly. 

Zonder werk heb je ook geen vakantie zei ooit iemand tegen mij. En ja dat klopt natuurlijk wel een beetje. Sowieso waardeer ik m’n vrije dagen of vrije weekenden ook echt en probeer het huishouden dan ook echt te doen als de kids op school zijn. En als de kids thuis zijn, tijd voor hun te hebben. Nu ze allebei op de basisschool zitten is nog meer werken dan ook weer iets makkelijker. Oppas of bij ons zijn het eigenlijk de oma’s die hoeven pas vanaf kwart voor 3 er te zijn. Dat is natuurlijk wel anders dan vanaf 8 uur in de ochtend. Voordat ze naar de basisschool gingen waren ze ook bij de oma’s en 2 ochtendjes op de peuterspeelzaal. Ook zo belangrijk om te spelen en leren delen met kindjes van hun eigen leeftijd! Op zich hebben wij het dus best makkelijk geregeld qua tijden en oppas, want donderdagmiddag is het hier papa dag. Dan haalt papa ze uit school en kan ik altijd werken. Al zeggen mijn kinderen nu wel ‘s; mag ik ook naar de BSO?

Ik denk ook dat ik me heel erg zou gaan vervelen als ik helemaal niet zou werken. Op een gegeven moment is je huis echt wel schoon en ben je ook door de was heen. Elke dag winkelen of lunchen is ook geen optie, want om mij heen werken de meeste ook. En nieuwe dingen leren blijft ook altijd leuk!

Ben benieuwd naar jullie “werk” leven, vinden jullie het makkelijk te combineren, en juist leuk of niet leuk?

Liefs Kelly

2 thoughts on “A working mom

  1. Ik vind mijzelf een leuke moeder als ik gewoon aan het werk ben, ik merk dat ik dan veel meer van mijn kind geniet. Mijn zoon vind het gelukkig super om naar de BSO te gaan omdat veel kindjes uit zijn klas daar ook naartoe gaan. Ik werk gemiddeld 30 uur per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge